Herbestemmen vrijgekomen agrarische gebouwen

13-01-2018
Boerderijen en stallen die hun agrarische functie hebben verloren en langdurig leegstaan leiden tot verpaupering van het landelijk gebied. Een probleem dat eigenlijk alleen maar toeneemt. "Herbestemmen en een andere functie geven", zou je zeggen. Maar zo eenvoudig is dat niet.

 

Bestemming aanpassen
Vaak houdt de geldende omgevingsvergunning een herbestemming tegen. De betreffende gebouwen hebben immers een agrarische bestemming en die moet eerst gewijzigd worden. Het aanpassen van een bestemmingsplan is meer dan een kwestie van tijd en geld. U krijgt ook te maken met een gemeente die al dan niet wil meewerken.

Investeer in een goed plan
Als u besluit om een verzoek tot herbestemming bij uw gemeente in te dienen, volsta dan niet met een A4-tje, waarin u uw plannen uit de doeken doet. Een goed onderbouwd voorstel op basis van een win-win-situatie heeft een grotere kans van slagen. Benadruk niet alleen hoe u er wijzer van wordt, maar benoem ook de belangen van en voordelen voor de gemeente.

De rol van aaRa Rentmeesters
Wilt u een leegstaand agrarisch pand een andere bestemming geven? Neem dan contact op met één van de adviseurs van aaRa Rentmeesters. Betrek hen bij uw plannen en formuleer samen een goed onderbouwd voorstel. Rekeninghoudend met de plannen van de gemeente, op de lange zowel als op de korte termijn. Soms is er meer mogelijk dat u denkt.

Geïnteresseerd?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rikus Aardema (r.aardema@aara.nl) of Gerard van Essen (g.vanessen@aara.nl).

Inloggen

Inloggen op mijn aaRa rentmeesters & makelaars. Heb je nog geen account? Maak er direct één aan!

Vergeten?

Nog geen account?

Recent bekeken