Woningsplitsing in buitengebied

24-09-2017
Voormalig agrarische woningen in het buitengebied zijn qua oppervlak vaak zeer geschikt voor opsplitsing. Bijvoorbeeld om een mantelzorgwoning te creëren. Of een wooneenheid waarin ouders en (klein)kinderen samenwonen, waardoor de grootouders een deel van de zorgtaak kunnen overnemen. Bouwkundig is, mits aan de vergunningen wordt voldaan, veel mogelijk.

 

Ook kadastraal splitsen
Aan het bouwkundige verhaal zijn uiteraard kosten verbonden. Een splitsing, waardoor twee volwaardige woningen ontstaan, kan in de papieren lopen. Wie in de veronderstelling verkeert dat die kosten later sowieso worden terugverdiend door de tweede woning te verkopen, kan voor onaangename verrassingen komen. Immers de woning is weliswaar bouwkundig gesplitst maar niet kadastraal. Ga dus niet aan de slag zonder een zorgvuldige voorbereiding.

Deskundig advies
Bereidt een splitsing zorgvuldig voor en laat u goed voorlichten door een specialist op dat gebied. Zo voorkomt u een dure teleurstelling achteraf.

Wettelijke procedures
Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Rikus Aardema (r.aardema@aara.nl) of Gerard van Essen (g.vanessen@aara.nl). Als gecertificeerd Rentmeester NVR en omgevingsdeskundige kunnen zij u informeren over de wettelijk toegestane mogelijkheden. Vervolgens kunnen zij u verder begeleiden in het traject van aanvragen en vergunningen op het moment dat de procedure kans van slagen heeft.

Inloggen

Inloggen op mijn aaRa rentmeesters & makelaars. Heb je nog geen account? Maak er direct één aan!

Vergeten?

Nog geen account?

Recent bekeken